Marknadsanalys för Amazon

Hur mycket är Amazon värt för er? Hur mycket säljer era konkurrenter och hur hög är konkurrensen gällande SEO och annonsering? Vi hjälper er att analysera marknaden så att ni kan ta så bra och välgrundade beslut som möjligt.

 

t

Konkurrenter

Genom att titta på de konkurrenter ni har som redan säljer på Amazon så kan vi få en tydlig uppfattning om hur stor försäljningen är och hur hård konkurrensen är. Vilket såklart är viktigt för att ni skall kunna göra kloka beslut kring strategi och investeringar.

De olika marknadsplatserna

Amazon har i dagsläget 16 olika marknadsplatser och man kan välja att sälja på en eller flera av dom. Vi hjälper er att att reda på hur de olika marknadsplatserna presterar i er kategori och hur hård konkurrensen är på vardera av dom.

Framtiden

Det är kanon om ni kan få siffror på hur försäljningen ser ut i dagsläget, men framtiden är det som är kanske allra viktigast. Därför analyserar vi även tillväxten och ger er data på hur stor försäljningen beräknas bli i framtiden.

Hur går marknadsanalysen till?

Processen är enkel för er och säkerställer ett resultat som ger er all den infon och datan ni behöver. Marknadsanalysen går igenom följande 3 steg:

Steg 1 – Vi samlar in data från er

Oavsett hur duktiga vi är och hur mycket information vi kan hitta på Amazon så är det viktigt att först och främst lyssna på er. Vilka konkurrenter känner ni redan till? Hur ser ni på marknaden, osv. Första steget är att hämta denna informationen från er för att sedan kunna använda den under vår analys.

Steg 2 – Research och analys

Med hjälp av diverse verktyg och metoder gör vi sedan all research som behövs, och sätter sedan ihop detta till en analys. Analysen är enkel att förstå och lyfter fram det allra viktigaste upptäckterna vi gjort kring eran nisch, de olika marknadsplatserna på Amazon, era konkurrenter och trender.

Steg 2 – Research och analys

Med hjälp av diverse verktyg och metoder gör vi sedan all research som behövs, och sätter sedan ihop detta till en analys. Analysen är enkel att förstå och lyfter fram det allra viktigaste upptäckterna vi gjort kring eran nisch, de olika marknadsplatserna på Amazon, era konkurrenter och trender.

Steg 3 – Resultatet levereras

När analysen är färdigställd så formateras denna till en snygg och enkel presentation som levereras i direkt till er. Alla olika uppgifter och data som hittats lyfts fram på enkelt och tydligt sätt. Så att ni kan få en så bra och klar bild över er marknad som möjligt.

Vill du få en marknadsanalys?

Bara lugn – vi hjälper dig! Fyll i ditt namn och din e-post, eller maila till info@sellwave.se för att ta kontakt.

Strategin utvärderas för marknadsplatsen

Vanliga frågor

Varför är det viktigt att veta hur mycket konkurrenter säljer?

Detta kan dels hjälpa er att se potentialen hos era produkter på Amazon, men det är även viktigt för att kunna beräkna budget för annonsering och SEO.

Vad ingår i analysen?

Analysen ger er god vetskap och siffror på försäljningen inom er kategori, era konkurrenters försäljning, hur bra era konkurrenters  SEO och produktsidor är och en framtidsanalys.

Hur kan man säga något om framtiden?

Vi är ett datadrivet företag och det gäller även vår marknadsanalys av Amazon. Vi tittar på trender kring försäljning, vinster, antal sökningar och liknande parametrar för att kunna förutspå framtida tillväxt.

Utlovar ni resultat i analysen?

Vi kan självklart aldrig lova någonting. I analysen kollar vi på era konkurrenter och liknande produkter. För att nå bra försäljning på Amazon så krävs bra produkter, aktivt arbete med SEO, konvertering och annonser, samt en välutvecklad strategi.