Utveckla en framgångsrik stategi för Amazon!

För att lyckas på Amazon krävs det att man har en välutvecklad strategi anpassad efter Amazons alla delar. Skriv in din email, så kontaktar vi er – eller mejla till info@sellwave.se.

U

Research

För att ta fram en bra strategi bör man först och främst kolla på marknaden idag. Hur stora volymer rör sig inom eran kategori? Vilka sorts produkter går bra?  Vilka går sämre? Research är alltid en viktig del av strategin.

Strategi

Er strategi på Amazon bör innefatta allt från säljmål till hur det hela skall hanteras logistiskt. Hur skall SEO och SEM optimeras och hur optimerar man egentligen produktsidorna för konvertering långsiktigt? Vi hjälper er!

Målsättning

Det är viktigt att anpassa målsättningen efter era mål och förutsättningar. Ingen strategi är den perfekta strategin för alla, utan bör anpassas efter er verksamhet och målsättning.

Hur går vår process till?

För att lyckas utveckla en framgångsrik strategi så krävs förståelse och en tydlig målsättning. Vi jobbar därför alltid tätt ihop med er under processen. 

Steg 1 – Mål och möjligheter

Innan en strategi kan utvecklas behöver vi först och främst vilka mål strategin skall leda till. Därför börjar vi processen med att tillsammans med er se över era mål, förutsättningar och möjligheter för att sedan kunna bygga en strategi utifrån det.

Steg 2 – Utveckling av strategi

När vi vet vilka mål vi skall arbete mot sätter vi tillsammmans med er upp en strategi. Det är viktigt att ni är med aktivt under strategiutvecklingen för att strategin skall bli optimal, men framförallt för att den sedan skall bli genomförd på bästa möjliga sätt.

Steg 2 – Utveckling av strategi

När vi vet vilka mål vi skall arbete mot sätter vi tillsammmans med er upp en strategi. Det är viktigt att ni är med aktivt under strategiutvecklingen för att strategin skall bli optimal, men framförallt för att den sedan skall bli genomförd på bästa möjliga sätt.

Steg 3 – Analysera och justera

Allt eftersom att strategin implementeras och utförs kommer resultat visas. En viktig del av strategiutvecklingen är att mäta resultatet, analysera och jämföra med målsättning och justera. Vi hjälper er med allt detta så att ni kan utveckla och implementera en framgångsrik strategi.

Utveckla en framgångsrik strategi nu!

Skriv in din email, så kontaktar vi er – eller mejla till info@sellwave.se.

Vanliga frågor

Räcker det inte att bara lägga upp produkterna och annonsera?

För vissa välkända varumärken krävs inte mycket strategi för att lyckas på Amazon, men för de allra flesta är inte detta fallet. Även de mer välkända företagen hade tjänat på att ha en tydligare strategi.  

Vi har en strategi redan, kan ni se över den?

Vi kan absolut hjälpa till med att se över den strategi ni redan har idag. Oavsett marknadsplats eller produkt. Men, det är viktigt att vi får en bra och tydlig bild över era mål och förutsättningar för faktiskt kunna hjälpa er.

Hur långsiktig strategi skall man ha?

På SellWave jobbar vi alltid långsiktigt. Det finns en hel del tricks som kommit och gått under åren, men en långsiktig strategi är det som gett de långsiktiga vinsterna. Vi tror på snabba resultat, men samtidigt jobba mot framtida mål.

Vi säljer dåligt på Amazon, vad är fel?

Eftersom strategi är ett stort koncept så har er långa försäljning oftast något med er strategi att göra. Kanske har ni försökt att sälja utan annonsering? Eller så kanske ni satsat allt på annonsering men inget på SEO? Vad är rätt och vad är fel? Vi hjälper er.a